Uddannelse til at give terapi i naturen

Seks dage med mindfulness, yoga, kajak og SUP i magisk natur

To der står på SUP på en å

Visionen er at du oplever styrken af mindfulness og yoga i forening med naturen, og lærer hvordan du kan bruge det til gavn for dig selv og andre.

Et varieret program

Tre dage vil vi være i kajak, og tre dage vil vi stå på SUP. Alle dage vil vi desuden vandre, meditere og træne mindfulness på land. De dage, hvor vi står på SUP, får du også en time med yin-yoga.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er til din egen glæde og måske også til din professionelle udvikling. Kurset er tænkt til dig der arbejder med børn, unge, handicappede, ældre eller andre mennesker i din fritid eller som dit arbejde. Du er måske pædagog, lærer, spejderleder, træner, sygeplejerske, social- og sundhedshjælper, læge, fysioterapeut eller studerende og har lyst til få større erfaring med terapi i naturen for at kunne give det videre.

Det er også helt i orden, hvis du tager kurset for din egen udvikling og fornøjelses skyld.

Kajakker i cirkel

Du vil få træning i

 1. at bruge naturen til terapi.
 2. at bruge mindfulness til at skabe mere ro og nærvær.
 3. at praktisere yin-yoga.
 4. at ro i en havkajak for begyndere.
 5. at stå på SUP.
 6. at redde dig selv, hvis du falder i vandet.
 7. at kende til sikkerhed i kajak og på SUP.
 8. at meditere.
 9. at skabe mere indre ro.

Du behøver ingen erfaring på forhånd

Du behøver hverken at have kendskab til kajak, SUP, yoga eller mindfulness på forhånd for at være med på kurset. Du vil nemlig få en sikker og rolig introduktion i det hele.

Oplev roen fra Gudenåens naturperler

Hele kurset foregår udendørs i smuk natur på Gudenåen og i skovsøer ved Ry og Silkeborg.

Personer der dyrker yoga på SUP

Praktisk for alle dage

 1. Hver dag vil du få en guidet meditation og øvelser til at finde ro og nærvær. 
 2. Rolig guidning til både at ro i kajak, stå på SUP samt praktisere yoga og mindfulness.
 3. De dage vi står på SUP, kan du gratis låne en våddragt.
 4. Max 9 deltagere.
 5. Du vil få sunde snacks undervejs, men skal selv medbringe din mad.
 6. Vi ror, padler og går langsomt, så alle kan følge med, og så vi kommer mentalt ned i tempo.
 7. Hver dag vil der også være en vandretur på op til 4 km med øvelser undervejs.
 8. Kurset er i høj grad oplevelsesorienteret.

Anmeldelser fra Google

Malene Rømer
Malene Rømer
2023-07-13
Det har været en hel fantastisk weekend, med en helt fantastisk guide/lærer. Det har givet mig mod på tanden til at udfordre mig selv endnu mere end jeg gør nu. Malene R.
Ina Gitte Lillevang
Ina Gitte Lillevang
2023-07-13
En ualmindelig smuk og nærende tur på Gudenåen - i selskab med en meget homogen flok. Frank er meget dygtig formidler og er god til at lave tilpas variation i dagens program . Kan så meget anbefale ture med Naturmindful på Gudenåen
Nina Ovesen
Nina Ovesen
2023-07-13
Fantastisk weekend! SUP og kajak i kombination med yoga og guidede meditationer i skøn natur. Jeg havde aldrig prøvet kajak før og har udfordringer med balancen, men alt foregik i roligt tempo og med Franks vejledning ud fra individuelle behov, så jeg tog hjem med ro i sindet og med mange succesoplevelser i bogen. Varm anbefaling herfra.
Thomas Madsen
Thomas Madsen
2020-11-28
Var på weekend tur på Silkeborg søerne, kan varmt anbefales, var helt uforglemmeligt takket være instruktørerne, området og de andre kursister
Karen Beatrice Collin
Karen Beatrice Collin
2020-07-29

Indhold

De tre første dage 30.08 – 01.09
Alle tre dage vil vi begynde og slutte turene fra Gl. Rye Teltplads der ligger omkranset af skov og ned til Salten Å. Teltpladsen har rene toiletter, bad med varmt vand og et udendørskøkken. Du kan gratis overnatte to nætter på teltpladsen fra den 30.08 – 01.09, men du skal selv stå for det praktiske.

Fredag den 30.08 kl. 9.00 – 16.00.
Du får en sikker og rolig introduktion til at stå på SUP og bliver guidet til at meditere samt praktisere yoga på SUP i liggende og siddende stillinger. Vi padler på SUP til Emborg Bro.

Lørdag den 31.08 kl. 8.00-16.00
Vi ror i kajak til Klostermølle og går til Sukkertoppen, hvor vi mediterer og har walk and talk øvelser undervejs. Vi arbejder med grundholdningerne i mindfulness. På vejen retur vil du få mulighed for at øve makkerredning i kajak.

Søndag den 1.09 kl. 8.00-15.00
Vi mediterer, praktiserer yoga samt padler på SUP ned ad Gudenåen. Desuden vil du få mulighed for at træne selvredning.

De tre sidste dage 20.09 – 22.09
Alle tre dage vil vi begynde og slutte turene fra “Brassø Rasteplads” ved Sejs-Svejbæk. Rastepladsen har flere shelters, hvor du kan overnatte gratis, men du kan også sove hjemme.

Fredag den 20.09 kl. 9.00 – 16.00
Vi ror i kajak til Slåensø, der er Danmarks reneste sø. Vi går rundt om søen og træner undervejs naturterapeutiske øvelser med intentionen om mere nærvær.

Lørdag den 21.09 kl. 8.00 – 16.00
Vi padler til Balservig, hvor vi vil se efter flydende reder med toppede lappedykkere. Vi vil som de andre dage på SUP meditere og praktisere yoga på vandet samt vandre i skoven.

Søndag den 1.09 kl. 8.00 – 15.00
Vi ror i kajak til Paradiset. De deltagere der ønsker det, vil hver især få mulighed for at prøve at guide resten af gruppen igennem en kort øvelse indenfor mindfulness, yoga eller naturterapi. Vi slutter af med en kunstværk, som du opbygger af naturens materialer.

SUP på Gudenåen

Lidt hjemmearbejde giver større udbytte

For at få det optimale ud af kurset vil det være fint, hvis du kan bruge en halv time dagligt på på at meditere, praktisere yoga eller læse litteratur i de uger kurset strækker sig over.

Du får bogen “Mindfulness i naturen”, af Frank Bornakke. En bog med 90 læsevenlige sider, som du får tilsendt digitalt som en pdf-fil. Er du nysgerrig, kan du allerede inden du tilmelder dig få bogen tilsendt. Bare skriv en mail til mig frank@bornakke.dk om at du gerne vil modtage bogen.

Kvinde i kajak

Du får et bevis for kurset

Du vil få et kursusbevis med en beskrivelse af det forløb, som du har været igennem.

Pris og betaling

For undervisning, lån af udstyr i 6 dage og 2 overnatninger 5280 kr. Er du på overførselsindkomst som førtidspension, efterløn, SU osv. får du 1000 kr. i rabat.

Når du har tilmeldt dig, mailer jeg dig en faktura. Du skal betale et depositum på 500 kr. senest 5 dage efter at du har fået din faktura. Resten kan du vente med at betale indtil den 1.08.

Du kan betale med MobilePay til 61695198 eller overføre beløbet til reg nr. 5347 og konto nr. 0000247683.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, inden du tilmelder dig, så tøv ikke med at ringe eller sende mig en SMS på 61695198 eller en mail til frank@bornakke.dk

Vil din arbejdsgiver betale kurset?

Er du lønmodtager, så tag en snak med din leder om hvad de vil gøre for dig. Læs mere om dine muligheder på linket fra Skat her

Sikkerheds- og handelsregler

Tilmelding for 2024

Artikler om naturterapi og sundhed

https://videnskab.dk/krop-sundhed/stress-virker-naturterapi-lige-saa-godt-som-traditionel-behandling/
https://www.dn.dk/nyheder/tv-laegen-stress-kan-helbredes-i-naturen/