Uddannelse til at give mindfulness videre

Seks dage med mindfulness, yoga, kajak og SUP i magisk natur

Et kursus for dig der gerne vil lære at give meditation og yoga videre i naturen.

Kajakker i cirkel

Dine forudsætninger

Du behøver hverken at have kendskab til kajak, SUP, yoga eller mindfulness på forhånd for at være med på kurset. Du vil få en sikker og rolig introduktion i det hele.

Kurset er tænkt til dig der arbejder med børn, unge, handicappede, ældre eller andre mennesker i din fritid eller som dit arbejde. Du er måske pædagog, lærer, spejderleder, træner, sygeplejerske, social- og sundhedshjælper, læge, fysioterapeut eller studerende og har lyst til få større erfaring med terapi i naturen for at kunne give det videre. Men det er også helt i orden, hvis du bare tager kurset for din egen skyld.

Vision for kurset

Visionen er at du oplever styrken af mindfulness og yoga i forening med naturen, og lærer hvordan du kan bruge det til gavn for dig selv og andre.

Kursus omfang

Tre dage vil vi være i kajak, og tre dage vil vi stå på SUP. Alle dage vil vi desuden vandre, meditere og træne mindfulness på land. De dage, hvor vi står på SUP, indeholder tillige med en time med yin-yoga.

Østjyllands naturperler

Hele kurset vil foregå udendørs i smuk natur på Gudenåen eller i skovsøer ved Gl. Rye, Silkeborg og Viborg og en enkelt gang i Horsens Fjord.

Du vil få træning i

 1. At bruge mindfulness i dit eget liv.
 2. At meditere.
 3. At guide en meditation for andre.
 4. At praktisere yin-yoga.
 5. At ro i havkajak.
 6. At udføre en makkerredning i kajak.
 7. At stå på SUP.
 8. At redde dig selv op på dit SUP, hvis du falder i vandet.
 9. At kende til sikkerhed i kajak og på SUP.
 10. At anskaffe udstyr til at komme på vandet.
 11. At bruge naturen til terapi.
 12. At skabe mere ro og mindre tankemylder.
Fem personer dyrker yoga på SUP

Program for 6 forårsdage 23.05 – 18.06

Kurset strækker sig over seks dage med en enkelt overnatning på Gl. Rye Teltplads fra den 3.06 til 4.06. Hver dag begynder vi kl. 8.00 og slutter kl. 15.00 bortset fra den 3. juni, hvor der er program indtil kl. 20.00.

23. april
Mødested Brassø Rasteplads ved Sejs-Svejbæk. Introduktion til at ro i kajak og introduktion til mindfulness. Vi ror i kajak til Slåen Sø. Ved Slåen Sø vil du se Nordens højeste træ, og vi vil arbejde med grundholdninger i mindfulness.

21. maj
Mødested Emborg Bro ved Gl. Rye. Vi padler til Dalgård fredningen. Du får en introduktion til at stå på SUP og blive guidet til at praktisere yoga på SUP i liggende og siddende stillinger. Du vil også få en guidet meditation og walk and talk øvelser.

Weekenden 3 – 4.06
Mødested Gl. Rye Teltplads. Vi padler på Salten Å og Gudenåen. Du vil få instruktion i yoga, meditation, selvredning og leg på SUP. Aften med fælles mad og bål indtil kl. 20.00. Du kan frit vælge mellem at sove på teltpladsen i eget telt, campingvogn, camper, hængekøje eller køre hjem og sove.

Om søndagen ror vi til Klostermølle i kajak fra Gl. Rye Teltplads. Vi går til Sukkertoppen, hvor vi vil meditere og arbejde med de 4 verdenshjørner. På turen tilbage øver vi at ro med fokus samt makkerredning.

Weekenden den 17 – 18.06
Mødested ved Alrødæmningen. Vi ror i kajak på Horsens Fjord med saltvand og havmiljø, og er vi heldige, ser vi en sæl. Hvis det blæser for meget, vil mødestedet blive flyttet til mere roligt vand dagen inden.

Om søndagen mødes vi ved Vedsø ved Viborg, hvor vi står på SUP. Deltagere der ønsker det, vil hver især få mulighed for at guide resten af gruppen igennem en kort øvelse. Som evaluering slutter vi af med en kunstværk, som du opbygger af naturens materialer.

Program for 6 sensommerdage 5.08 – 24.09

Kurset strækker sig over tre weekender (seks dage) med mulighed for en enkelt overnatning på Gl. Rye Teltplads fra den 5.08 til 6.08. Hver dag begynder vi kl. 8.00 og slutter kl. 15.00 bortset fra den 5.08, hvor der er program indtil kl. 19.00. Hver weekend vil der være en dag i kajak og en dag på SUP samt vandreture og forskellige terapeutiske øvelser i naturen.

Weekenden den 5 – 6.08
Mødested Gl. Rye Teltplads. De to dage ror og padler vi på Salten Å og Gudenåen. Om lørdagen får du introduktion til at ro i kajak og introduktion til mindfulness. Vi ror til Klostermølle i kajak. Vi går til Sukkertoppen, hvor vi mediterer og har walk and talk øvelser undervejs. På turen tilbage øver vi at ro med fokus samt makkerredning. Aften med fælles mad og bål indtil kl. 19.00. Du kan frit vælge mellem at sove på teltpladsen i eget telt, campingvogn, camper, hængekøje eller køre hjem og sove.

Om søndagen får du en introduktion til at stå på SUP og bliver guidet til at praktisere yoga på SUP i liggende og siddende stillinger. Vi slutter af med leg og selvredning på SUP.

Weekenden den 2 – 3.09
Mødested ved Alrødæmningen om lørdagen. Vi ror i kajak på Horsens Fjord med saltvand og havmiljø, og er vi heldige, ser vi en sæl. Hvis det blæser for meget, vil mødestedet blive flyttet til mere roligt vand dagen inden.

Mødested Emborg Bro ved Gl. Rye om søndagen. Vi padler til Dalgård fredningen. Vi praktiserer yoga og meditation undervejs på boardet. Du vil også få walk and talk øvelser.

Weekenden den 23 – 24.09
Mødested Brassø Rasteplads ved Sejs-Svejbæk om lørdagen. Vi ror i kajak til Slåen Sø. Ved Slåen Sø vil du se Nordens højeste træ, og vi vil arbejde med grundholdninger i mindfulness.

Mødested ved Vedsø ved Viborg om søndagen, hvor vi står på SUP. Deltagere der ønsker det, vil hver især få mulighed for at guide resten af gruppen igennem en kort øvelse. Som evaluering slutter vi af med en kunstværk, som du opbygger af naturens materialer.

SUP på Gudenåen

Praktisk for turene

 1. Hver dag vil du få en guidet meditation og øvelser til at finde ro og nærvær. 
 2. Rolig guidning til både at ro i kajak, stå på SUP samt praktisere yoga og mindfulness.
 3. De dage vi står på SUP, kan du gratis låne en våddragt.
 4. På hver tur er vi ca. en time i skoven.
 5. Vi slutter alle ture samme sted som vi begynder.
 6. Max 9 deltagere.
 7. Du vil få snacks undervejs.
 8. Vi ror, padler og går langsomt, så alle kan følge med, og så vi kommer mentalt ned i tempo.

Mad og teltplads

Du kan gratis overnatte på Gl. Rye Teltplads fra den 3. til 4. juni for forårsholdet og fra den 5-6.08 for sensommerholdet. De to dage vil du få en vegetarisk og klimavenlig frokost, og lørdag aften vil du også få aftensmad. De øvrige dage vil du få diverse snacks, men skal selv medbringe hvad du i øvrigt vil spise.

Hjemmearbejde

For at få det optimale ud af kurset vil det være fint, hvis du kan bruge fra 15 til 30 minutter hver dag på at meditere, praktisere yoga og læse litteratur i de uger kurset strækker sig over.

Kvinde i kajak med træer som baggrund

Litteratur

Terapi i naturen, af Frank Bornakke. En bog med 75 letlæste sider, som du vil få tilsendt digitalt. Er du nysgerrig, kan du allerede inden du tilmelder dig få tilsendt bogen som en pdf-fil. Bare skriv en mail til mig frank@bornakke.dk om at du gerne vil modtage bogen.

Inspirationsliste – hvis du vil vide mere

 1. Nuets Kraft af Eckhart Trolle 2016.
 2. Fra selvkritik til selfcompassion af Ninna Werner 2021.
 3. Ind i mindfulness af Eve Bengta Lorenzen 2010

Kursusbevis

Du vil få et kursusbevis med en beskrivelse af det forløb, som du har været igennem.

Pris og betaling

For undervisning, lån af udstyr i 6 dage, 1 overnatning og mad 2 dage 5480 kr. Er du på overførselsindkomst som førtidspension, efterløn, SU osv. får du 1000 kr. i rabat.

Ved tilmelding skal du betale et depositum på 1.000 kr. samtidig med tilmeldingen. Derefter sender jeg dig en faktura, og resten kan du vente med at betale indtil den 1.07.

Du kan betale med MobilePay til 61695198 eller overføre beløbet til reg nr. 5347 og konto nr. 0000247683.

Har du spørgsmål

Har du spørgsmål, inden du tilmelder dig, så tøv ikke med at ringe eller sende mig en SMS på 61695198 eller en mail til frank@bornakke.dk

Vil din arbejdsgiver betale kurset?

Er du ansat i en virksomhed, så tag en snak med din leder om hvad de vil gøre for dig. Læs mere om dine muligheder på linket fra Skat her

Tilmelding til 2023

Artikler om naturterapi og sundhed

https://videnskab.dk/krop-sundhed/stress-virker-naturterapi-lige-saa-godt-som-traditionel-behandling/
https://www.dn.dk/nyheder/kan-jeg-klatre-i-traeer-kan-jeg-ogsa-klare-skolen/
https://www.denoffentlige.dk/forskningsprojekt-naturoplevelser-afhjaelper-posttraumatisk-stres
https://www.kristeligt-dagblad.dk/bagsiden/naturen-forandrer-din-hjerne
https://videnomfriluftsliv.dk/tema/sundhed-og-livskvalitet/naturoplevelser-oeger-boerns-kognitive-evner
https://www.dn.dk/nyheder/tv-laegen-stress-kan-helbredes-i-naturen/
https://www.dn.dk/nyheder/i-skoven-er-det-lettere-at-give-slip-og-graede/